Головна » 2016 » Квітень » 27 » Чорнобильській трагедії присвячується «Над землею журавлі летіли…»
08:59
Чорнобильській трагедії присвячується «Над землею журавлі летіли…»

26 квітня виповнилося 30 років з моменту страшної для всього людства техногенної ядерної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

          З цієї нагоди в Биковецькому НВК члени «Молодої Просвіти» під керівництвом вчителя української мови та літератури Савчук Г.І., підготували і провели Лінійку-реквієм «Над землею журавлі летіли»…

Метою цього заходу стало виховання почуття сприймання чужого болю, як свого, загальнонародного – як особистого, почуття любові до людини, до землі, почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України.

          Лінійка-реквієм розпочалася переглядом відео «Чорнобильська зона». Далі учні 6-9 класів нагадали про страхітливі дні тієї вже далекої весни, що 30 років ятрять незагойною раною душі людей. Їхні слова були пройняті тривогою та болем, адже не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося у наше життя це страшне і моторошне слово – Чорнобиль. Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів…

          Пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи, вшанували хвилиною мовчання, тримаючи в руках запалені свічки.

          На завершення заходу пролунала пісня «Молитва за Україну» у виконанні вокального ансамблю школи.

          Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

  

Категорія: Биковецький НВК | Переглядів: 302 | Додав: User | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar