Головна » 2016 » Листопад » 30 » Обласний семінар вчителів початкових класів
11:41
Обласний семінар вчителів початкових класів

 Своїми напрацюваннями в сфері організації роботи та  розкриття в процесі навчання дитячої обдарованості  вчителі району ділилися на  обласному семінарі «Методичні аспекти  організації навчально – виховної  діяльності учнів з різними типами обдарованості на уроці і в позаурочний час».

Відкриваючи семінар, методист, в.о завідувача відділу дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти Коненко Л.Б.  наголосила на тому, що як ніколи актуальною для освіти України стає проблема створення умов для розквіту «особливих» дітей, духовно і творчо розвинених особистостей, побудова траєкторії їхнього індивідуального розквіту. У своєму виступі вона зазначила, що сприятливі можливості для виявлення, розкриття, підтримки та супроводу дитячої обдарованості має, безумовно, початкова ланка освіти, в якій педагог може сповна проявити себе як творець та імпровізатор. Її думку продовжила доцент кафедри психології та інклюзивної освіти, кандидат психологічних наук Жизномірська О.Я. Вона зауважила, що сучасний вчитель, який працює з обдарованими учнями, повинен мати високий рівень інтелектуального розвитку; уміння будувати педагогічну діяльність на основі результатів психодіагностики особистості дитини, з огляду на її індивідуальні й вікові особливості; уміння адаптувати свою діяльність до кожної дитини; стимулювати її творчість. На питанні  ролі вчителя у формуванні обдарованої дитини шляхом створення ситуації успіху, умов для самореалізації особистості учня, уміння використовувати у своїй діяльності інноваційні методи та технології навчання й розвитку обдарованих дітей зупиналась також Остроголова Н. М., методист відділу освіти Шумської РДА.

Про особливості роботи з обдарованими дітьми в Шумському районі розповіла

методист початкового навчання вдділу освіти Шумського РДА Остапчук Г.Д.,зазначивши, що вчитель початкових класів повинен знати типи обдарованості для того, щоб правильно оцінити можливості дитини й допомогти їй у вирішенні її проблем.

Уміння розпізнавати ознаки обдарованості в інтелектуальній діяльності, творчих проявах дітей, художній майстерності, спілкуванні, руховій сфері та вмінням заохочувати своїх учнів до творчості порадували присутніх вчителі початкових класів: Рудзінська С. П., вчитель початкових класів Шумської  ЗОШ  І-ІІІ ступенів №1., Гоц І. В., вчитель Тетильківського НВК, Доманюк Т. С., вчитель початкових класів Цеценівського НВК, вчитель Матвіївського НВК  Чоловська Ж. О., директор  Васьковецької ЗОШ І - ІІ ступенів  Дудар Л.Г.   Як у своїй роботі з обдарованими дітьми використовує  український фольклор продемонструвала за допомогою учасників семінару вихователь ГПД  Великодедеркальської ЗОШ Басара Т.М.    Творчу атмосферу семінару доповнив перегляд  інтелектуальної гри для дітей 3-4 класу «Розумники», яку проводили зі своїми вихованцями вчителі Шумського району.






Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 491 | Додав: User | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar