Головна » 2016 » Червень » 30 » Завершилась Всеукраїнська благодійна акція "Назустріч Мрії IV "
09:25
Завершилась Всеукраїнська благодійна акція "Назустріч Мрії IV "
Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України №1/9-24 від 16.01.2016 р. відділом освіти, молоді та спорту Шумської райдержадміністрації з 01 вересня 2015 року до 30 квітня 2016 року проведено щорічну Всеукраїнську благодійну акцію «Назустріч мрії» з метою підтримки онкохворих дітей та дітей, які постраждали під час бойових дій на Сході України.
Станом на сьогодні в Україні досить гостро стоїть проблема у сфері лікування та реабілітації онкохворих діток, адже Україна на другому місці в Європі з поширення захворювання на рак. Захворюваність за останні 10 років зросла на 8%. У структурі онкологічних захворювань у дітей лідирують лейкемія, пухлини головного мозку і кісток. Така статистика в усьому світі, така статистика і в Україні. В Україні гострими лейкеміями хворіють 300-360 пацієнтів на рік. Це діти абсолютно різної вікової категорії - від одного місяця життя до 18 років, і всі вони потребують дуже агресивного важкого лікування. У першу чергу, це хіміотерапія. На сьогодні, на жаль, зберігається проблема - скільки коштує життя дитини. Коштує воно дорого. Те, що оплачується державою (в залежності від різних груп пацієнтів) - від 40% до 60% потреби.
У зв’язку із ситуацією, яка виникла на Сході України, з’явилася ще одна категорія дітей, якою опікується МБФ «Сильні духом» - це діти, які постраждали під час Антитерористичної операції, зазнали тяжкої психологічної травми та потребують відповідних реабілітаційних програм. Фонд займає активну позицію та на постійній основі проводить низку психолого - реабілітаційних заходів у дитячих відділеннях лікарень міста Київ, де знаходяться на лікуванні «діти АТО». Згадані програми потребують значних матеріальних витрат, які МБФ «Сильні духом» у повному обсязі самостійно забезпечити не має можливості.
До проведення цьогорічної акції приєднались 4 (чотири) загальноосвітні навчальні заклади нашого району та Шумське професійно-технічне училище, якими було зібрано кошти у сумі 1778.48 грн. Велика кількість дітей, батьків, вихователів та педагогів зробили важливі кроки назустріч здійсненню мрій сотень дітей. Зокрема:
№ з/п Назва навчального закладу Сума зібраних коштів, грн
1. Шумбарський НВК 305.00
2. Шкроботівський НВК 216.00
3. В.Дедеркальська ЗОШ І-ІІІ ст. 300.00
4. Матвіївський НВК 843.48
5. Шумське професійно-технічне училище 114.00
Гроші були направлені на проведення дитячих програм, підтримку батьків хворих дітей та ремонт дитячого центру «Казковий Світ».
Міжнародним благодійним фондом допомоги дітям, які долають рак та розсіяний склероз "Сильні Духом" висловлено подяку відділу освіти, молоді та спорту та вищезазначеним загальноосвітнім навчальним закладам за примноження шляхетних традицій доброчинності і милосердя, активну допомогу у проведенні акції «Назустріч Мрії ІV», вагомий внесок у благородну справу, прояв громадянського сумління, найкращих людських чеснот, чистих помислів і благочестя.
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 341 | Додав: vmakarovska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar