Головна » 2016 » Березень » 11 » Обласний форум «Ми – юні музеєзнавці Тернопільщини»
09:51
Обласний форум «Ми – юні музеєзнавці Тернопільщини»

11 березня 2016 року відбувся обласний форум «Ми – юні музеєзнавці Тернопільщини».  Взяти участь у ньому запропонували найкращим музеям. Шумський район представляла делегація із В.Іловицького НВК на чолі із директором навчального закладу Божук Марією Мартинівною та керівником музею Грицюк Зоєю Григорівною.  Учні В.Іловицького НВК  Грицюк Вікторія та Сірук Дмитро представляли виставку експонатів із музею, а Тимощук Оксана презентувала музей на обласному форумі.

         Обласний форум «Ми – юні музеєзнавці Тернопільщини» став заключним етапом огляду-конкурсу музеїв закладів освіти, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України.



         На виконання наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 05.10.2015 №277 «Про проведення обласного огляду музеїв закладів освіти, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України»,  з метою удосконалення діяльності музеїв при навчальних закладах, упорядкування та систематизації мережі музеїв, підвищення їх ролі як осередків освіти, стимулювання та підтримки діяльності музеїв та з метою впорядкування, систематизації мережі музеїв, створення бази даних музеїв, підвищення їх ролі  як осередків освіти у вихованні учнівської молоді у листопаді- грудні  2015 року під час проведення обласного огляду перереєстровано  музеї району: зразковий краєзнавчий музей «Берегиня» Вілійського НВК,  історико – краєзнавчий „З бабусиної скрині , з дідусевого горища”  у Матвіївському НВК,  музеї історії школи при Шумській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, В.Дедеркальській ЗОШ І-ІІІ ст., Загайцівському НВК, зареєстровано  новостворений літературно-меморіальний музей  Г. Петрука – Попика у В.Іловицькому НВК      



Переглядів: 377 | Додав: User | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar